3 Mayıs 2013 Cuma

Üç şeritli bir yol...

Üç şeritli bir yol... -  Gökhan Yüceerim 

Akşam saatleri ve trafik olabildiğine yoğun. Sağ şeritten gitmemin imkanı yok. Damperli araçlar ve yükleri alabildiğine ağır. Dolayısıyla da yavaş ilerliyorlar.
En sol şerit altımdaki motor ve kendime koyduğum hız limitim için hiç uygun değil. Soldan gitmeye yeltensem arkamda sellektörle, kornalarla birikmiş bir yığın sinir küpü sürücünün gazabına uğrayacağım. En iyisi mi, çapıma göre en uygun olan şeritten; ortadan gitmem en akılcıl olanı.
Yaşam da aslında böyle bir şey. Temelde üç ana şeritten akıp geçiyor zaman. Kimilerinin yükü ağır. İstese de farklı bir şeritten gidemiyor. Kimisi aracının modeline ve hız limitlerine sonsuz güveniyor. Çünkü koşulları buna müsait. Kimisi de fırsatları kullanmaktan yana. Orta şeritten giderek boş buldukça sollama ve sağlama yapıyor.
Asıl sakat olan durum; kendi "nesnel limitasyonunun" farkında olmayanlar. Öznelde hepimiz istediğimiz limitlere ulaşmak için kendimizle yarışıyoruz; yarışmalıyız da. Ancak araç aynı model olup üst modellerin kulvarında yarışmak siz ce "akılcıl" mıdır?
Eğer vizyon değişikliği yapmak istiyorsanız öncelikle misyon değişikliği yapmamız gerekiyor. Çoğu kişisel gelişim süreçleri aslında bu gerçekliği kaçırıyor. İçi değiştirmeden dışı değiştirmenin bir sineğe jet kanatları takmaya benziyor.
İçsel yolculuk, üzerinde ciddi çalışılması gereken, sadece "olumlu düşün, olur" yöntemiyle ilerleme sağlanabileceği bir şey değildir. Üzerinde ciddi bir koçluk süreci yaşanması gereken bir " içsel kaynağın dışsal verilerle bütünleşmesi" yolculuğudur.
Sen, insanoğlu! Hiç bir eylemin dış dünyanın naturasıyla uyumlu değilse, sana sadece hatırlaman gereken bir negatif tecrübe olarak geri döner.
Yolculuk ettiğin aracın huyunu suyunu bilmiyor, hız limitlerine aldırmıyor daha da vahimi, bu bilinsizliğinde farkında olamıyorsan; sana "Artık Uyanma Vakti" demekten başka bir cümle aklıma gelmiyor.
Aklına kestirdiğin şerit için uygun donanıma sahip olduğun an ne sellektörle ne de kornayla taciz edilmezsin.
Kornasız ve sellektörsüz bir yaşam dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder